WTA anunta cei doi reprezentanti al jucatoarelor.

12/06/2019

WTA a anunțat rezultatele alegerilor pentru delegații de clasă WTA din 2019-2021, astfel cum a fost votat de Consiliul jucătorilor WTA.

Fosta nr. 4 WTA in lume și campiona Roland Garros din 1997, Iva Majoli, a fost aleasa în calitate de delegat de top 20, în timp ce avocatul din New York, Michael Segal, a fost ales în calitate de delegat de 21-100 +.

Delegații nou-aleși vor fi prezenți ca reprezentanți ai jucătorilor în Consiliul de administrație al WTA în septembrie. Atât Majoli, cât și Segal vor participa la ședințele consiliului de conducere al jucătoarelor.

Reprezentanții Consiliului WTA se angajează cu membrii Consiliului jucătorilor și cu grupurile de jucători pe care le reprezintă. Aceștia sunt responsabili pentru asigurarea faptului că consiliul de administrație este pe deplin informat cu privire la punctul de vedere al circumscripției.

Majoli va reprezenta jucători de simplu de pe locul 1-20. Segal va reprezenta jucători de simplu clasati pe locul 21-100 + și jucători care au un clasament la dublu.

Majoli este o fosta jucătoare de top cinci în WTA, câștigând un total de opt titluri WTA înainte de a se retrage din turneu în 2004. A deținut de atunci o poziție cu Trofeul Ladies St Petersburg al WTA din 2016 și a avut un rol în Consiliul tenisului croat mai mulți ani.

Majoli a fost de asemenea antrenor de tenis WTA și olimpic, căpitan al Cupei Fed și a fost recunoscută ca sportiva croată a anului în patru ocazii diferite.

Segal a fost partener senior și este în prezent, oficial, în firma de avocatură din New York Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, unde s-a specializat în aspectele legate de compensațiile executive ale fuziunilor, achizițiilor și altor tranzacții in afaceri.

El a fost recunoscut ca fiind unul dintre avocații principali în domeniu, câștigând o denumire “senior statesman”, cea mai mare, premiată de Chambers USA Guide to Leading Lawyers for Business din America. Segal a fost președintele Comitetului de pensii al WTBA (Asociația pentru beneficiile de tenis pentru femei) din ultimii 14 ani, supraveghea activele de pensii pentru sportivii WTA, precum și un membru al Comitetului de Granturi pentru Programul de Asistență WTA.

Este absolvent al Universității de Stat din Ohio, unde a fost membru al echipei de tenis și Colegiul de Drept al Colegiului de Stat Ohio State University.

Majoli și Segal vor prelua pozițiile deținute anterior de Gary Brody și, respectiv, de Lisa Grattan, care nu au ales să candideze la realegere. Brody a servit timp de doi ani, în timp ce Grattan a lucrat în consiliul de administrație de peste 20 de ani. Serviciul pentru WTA l-a început în 1992 în calitate de supraveghetor al turului și a intrat în consiliul de administrație în 1998. Ea va continua rolul de președinte al WTBA.

Consiliul de administrație al WTA este alcătuit din opt directori de vot, dintre care trei sunt numiți de către jucători, trei sunt numiți de turnee, unul este numit de către Federația Internațională de Tenis, iar CEO-ul WTA este și președinte.

Membrii suplimentari ai consiliului includ trei supleanți care reprezintă jucătorii, turneele și Federația Internațională de Tenis.
Alegerea reprezentanților consiliului de turnee va avea loc în iunie și iulie.