Simona Halep Roland Garros | ”Am fost pentru prima oară în această situație”. Simona și-a pregătit tactica pentru meciul cu Linette

28/05/2019

Simona Halep Roland Garros | Simona Halep a disputat pentru prima oară, în carieră, un meci la un turneu de Grand Slam, unde are de apărat trofeul câștigat în sezonul precedent. Românca de 27 de ani a dezvăluit ce trăiri speciale a avut în partida din turul 1, câștigată cu 6-2, 3-6, 6-1, în fața lui Ajla Tomljanovic.

”Am fost pentru prima oară în această situație. Nu pot să spun că a fost ușor, dar nici greu. Este plăcut să mă aflu aici, este plăcut să fiu în această poziție.

M-am bucurat cât am putut de mult de acest moment. Am intrat pe teren, am avut emoții, dar au fost emoții pozitive, care m-au ajutat”, a spus Simona Halep, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru corespondentul Digi Sport, Sebastian Perju.

Simona Halep Roland Garros | Decizia câștigătoare luată de Simona

Fiind la un turneu de Grand Slam, Simona nu a avut acces la sfaturile antrenorului Daniel Dobre, la on-court coaching, astfel că a luat singură decizia câștigătoare, înainte setului decisiv. A fost mult mai agresivă și a forțat-o pe australiancă să greșească. Astfel, ea a terminat actul al treilea, în numai 29 de minute. Ea a ajuns la 5-0, pierzând doar 8 puncte și trecându-și în cont și două game-uri albe.

”Dacă nu aș fi schimbat tactica în setul 3, nu știu dacă aș fi câștigat meciul. De aceea am zis că trebuie să schimb ceva pentru a-i rupe ritmul. Nivelul ei de joc a fost extraordinar în setul 2. A trebuit să schimb ceva și am făcut bine. Mă bucur pentru treaba aceasta și mă bucur că am câștigat”, a mai spus Simona.

Simona Halep Roland Garros | Simona și-a făcut tactica pentru meciul cu Linette

Pentru Simona Halep, urmează un meci cu o adversară accesibilă, cel puțin pe hârtie, Magda Linette. Ocupanta locului 87 WTA are cea mai bună performanță la turneele de Grand Slam turul 3 (Roland Garros 2017 și Australian Open 2018). Cele două jucătoare nu s-au întâlnit până acum în circuit, iar favorita numărul 3 e conștientă că își va impune jocul.

”Am văzut-o de câteva ori, va fi un meci dificil, pentru că orice meci aici este greu. O să încerc să mă uit cum joacă și să îmi fac un plan. Planul meu, de obicei, este să fiu concentrată pe mine, pe jocul meu, și dacă dau tot ce am mai bun. Sunt liniștită”, a încheiat ”Simo”.

Simona Halep Roland Garros | Linette are o singură victorie împotriva jucătoarelor de Top 10

Poloneza de 27 de ani nu este obișnuită cu victoriile mari. Ea nu și-a trecut în cont decât un succes împotriva jucătoarelor de Top 10. A învins-o pe Jelena Jankovic, în 2016, în turul 2 de la Miami. În rest, aceasta a fost învinsă, de fiecare dată, indiferent de adversară.

Victoria cu Chloe Paquet, numărul 166 WTA, din primul tur de la Openul francez, a fost abia a doua pe zgură, din 2019. În rest, ea a înregistrat șapte înfrângeri.