Roland Garros | Irina Begu și Sorana Cîrstea luptă pentru calificarea în turul 3

30/05/2019

Begu și Sorana Cîrstea au programate astăzi partidele din turul al doilea la Roland Garros. Dacă pentru prima cea mai bună performanță este calificarea în “optimile” turneului de Grand Slam de la Paris, în 2016, a doua se poate lăuda cu prezența în “sferturi”, în urmă cu zece ani.

Sorana Cîrstea va intra prima pe terenurile din complexul de la Roland Garros. După ce a trecut în primul tur de slovena Kaja Juvan, cu 5-7, 6-4, 7-5, ocupanta locului 84 WTA o va înfrunta pe spaniola Aliona Bolsova Zadoinov, poziția a 137-a în clasamentul mondial. Întâlnirea este programată de la ora 12:00.

Sorana Cîrstea a fost mulțumită de jocul său din primul tur. “A fost un meci greu. Trebuia să joc cu Kvitova, dar am aflat cu două ore înaite de meci că joc cu altcineva. Nu a fost o situaţie uşoară, ea a jucat foarte bine, dar sunt mulţumită cu victoria. E prima dată în viaţa mea când mi se întâmplă aşa ceva şi nu e uşor, a trebuit să mă adaptez rapid, dar acesta este tenisul şi sunt fericită pentru victorie”, a spus Sorana Cîrstea la final.

Irina Begu a ieșit din top 100 WTA

Irina Begu, locul 116 WTA, a învins-o în primul tur pe chinezoaica Lin Zhu, cu un dublu 6-1, iar în manșa secundă va juca cu Karolina Muchova, din Cehia, ocupanta poziției 73 în ierarhia mondială. Partida va începe în jurul orei 13:30 și va prima dintre cele două în circuitul profesionist.

Irina Begu speră într-o evoluție bună. “E foarte importantă această victorie pentru mine, având în vedere perioada complicată prin care am trecut. În sfârsit, sunt ok fizic și nu îmi mai e frică să alerg după o scurtă. Nu știu la ce nivel sunt exact din punct de vedere sportiv, însă odată cu ieșirea din top 100 mă simt mult mai relaxată, fără presiune. Eu sper ca meci de meci să îmi recapăt forma și fac un turneu cât mai bun”, a mai spus Irina Begu, după meciul din primul tur.

Ambele partide vor fi în format live score pe site-ul digisport.ro.