Reacţia marelui Roger Federer când a aflat de gestul urât făcut de Serena Williams, la Roland  Garros.

03/06/2019

Roger Federer, învingător la Roland Garros în 2009 şi lider absolut în privinţa turneelor de Grand Slam câştigate, a luat atitudine în legătură cu incidentul în urma căruia Dominic Thiem şi-a ieşit din fire. Serena Williams l-a forţat pe austriac să îşi întrerupă conferinţa de presă, nedorind să mai aştepte.

Eliminată de la Roland Garros de Sofia Kenin, Serena nu a mai avut răbdare ca Thiem, finalist anul trecut, să îşi termine conferinţa de presă. Organizatorii au fost imediat receptivi la doleanţele sportivei din SUA şi i-au transmis lui Dominic să se grăbească, lucru care a generat furia acestuia.

Chiar dacă ulterior organizatorii şi-au cerut scuze, prin vocea directorului turneului, Guy Forget, incidentul rămâne drept o pată neagră pe marea competiţie.

Federer: “Îi înţeleg frustrarea lui Thiem”

Roger Federer a luat şi el atitudine în legătură cu incidentul şi şi-a expus punctul de vedere, taxând-o pe americancă şi pe organizatori.

Ceva nu a funcţionat cum trebuie dacă s-a ajuns ca un astfel de eveniment să se producă. Întotdeauna comunicarea e cheia, dar există un cod nescris: cel care e încă în turneu are întâietate, pentru că trebuie să meargă să se odihnească. Eu, dacă pierdeam cu Leonardo (n.r.Mayer), îl lăsam pe el să vorbească primul, doar mai urma cel puţin un meci pentru el. Îi înţeleg frustrarea lui Dominic. Cu siguranţă s-a întrebat ‘Cum Dumnezeu se întâmplă aşa ceva?’.“, a spus Federer, potrivit Daily Mail.

Roger Federer va juca în sferturi împotriva compatriotului Stan Wawrinka, jucător care a acces în această fază după o bătălie epică, împotriva lui Tsitsipas (al patrulea cel mai lung meci din istoria Roland Garros).