Reacția lui Dominic Thiem după a doua finală consecutivă pierdută la Roland Garros

10/06/2019

Dominic Thiem e dezamăgit după ce a pierdut a doua finală la rând la Roland Garros în fața luiRafael Nadal. Spaniolul s-a impus în patru seturi, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, după fix trei ore de joc, iar numărul 4 mondial nu și-a putut ascunde tristețea la final.

E foarte greu să vorbesc acum, am dat totul pentru ca să câștig acest trofeu. Vă iubesc atât de mult, am o susținere extraordinară aici, la Paris. Rafa a jucat extraordinar, sunt trist că am pierdut, dar trebuie să spun că am avut în față o legendă a tenisului, e ireal să câștigi aici de 12 ori…Voi încerca și la anul. Felicitări ție și echipei, îi felicit și pe ai mei din tribune, sper să fiți alături de mine și când voi cuceri în fine un trofeu de Grand Slam. Abia aștept să ne revedem la anul, aici mereu te simți bine la Paris, Roland Garros înseamnă mereu ceva special“, a spus austriacul în vârstă de 25 de ani.

Thomas Muster, singurul austriac campion la Roland Garros

Thiem a ratat șansa de a deveni al doilea austriac care cucerește trofeul de la Roland Garros, după Thomas Muster, în 1995.

Dominic Thiem se simte cel mai bine la Paris: a ajuns în două semifinale, în 2016 și 2017, înainte de a ajunge de două ori în finală la Roland Garros, în 2018 și 2019. Austriacul n-a mai ajuns până acum la niciun alt turneu de Grand Slam în penultimul act.