Primii 4 jucători ai lumii se vor duela în semifinalele de la Roland Garros. Djokovic, victorie clară cu Zverev

07/06/2019

Semifinale de vis în turneul masculin de la Roland Garros. Primii 4 jucători ai lumii se vor duela pentru cele două locuri din marea finală. Ultimul care a obținut biletele pentru semifinale a fost liderul mondial, Novak Djokovic.

Sârbul l-a învins în 3 seturi pe Alexander Zverev: 7-5, 6-2, 6-2. Novak Djokovic îl va înfrunta în semifinale pe Dominic Thiem, cel care l-a învins în minimum de seturi pe Karen Khachanov, scor 6-2, 6-4, 6-2. În cazul unui triumf la Roland Garros, Novak Djokovic va fi deținătorul celor 4 turnee de Grand Slam.

Roland Garros 2019. Primii 4 jucători ai lumii s-au calificat în semifinale

Dacă în competiția feminină, surprizele s-au ținut lanț, în turneul băieților favoriții și-au respectat statutul. Asfel, primii 4 jucători ai lumii se vor duela în semifinalele turneului de la Roland Garros. Novak Djokovic (1 ATP) – Dominic Thiem (4 ATP) și Rafael Nadal (2 ATP) – Roger Federe (3 ATP) sunt cele două semifinale.

Rafael Nadal, învins doar de două ori pe zgură de Roger Federer

Duelul dintre Federer şi Nadal va fi al 39-lea dintre cei doi. Ibericul conduce cu 23-15 la capitolul confruntări directe şi a câştigat toate cele cinci dueluri cu elveţianul disputate până acum la Roland Garros. Pentru Federer va fi a opta semifinală la Roland Garros, unde are un singur titlu, în 2009, şi a 44-a de Grand Slam. Nadal are deja 11 titluri la Grand Slam-ul parizian.