Maria Sharapova, revenire în circuit după patru luni de absență, în direct la Digi Sport

11/06/2019

Maria Sharapova (32 de ani), fostul număr unu mondial, va participa la Open-ul din Mallorca, după ce a primit un wildcard. Rusoaica nu a mai jucat tenis de patru luni din cauza unei operații suferite la umărul drept.

  • Turneul va fi transmis în exclusivitate de Digi Sport şi pe siteul digisport.ro pentru abonaţii RCS-RDS.

Locul 49 WTA, Maria Sharapova a jucat ultima dată la turneul de simplu de la St. Petersburg. Ultimul meci disputat a fost o victorie în fața Dariei Gavrilova 6-0, 6-4, dar Maria a abandonat turneul după meci, din cauza problemei la umăr care s-a soldat cu operație.

Maria Sharapova, Angelique Kerber și Victoria Azarenka, cele mai importante nume de la Mallorca

”Sunt foarte fericită să anunț că voi accepta wildcard-ul care îmi permite să joc la Open-ul din Mallorca”, a spus jucătoarea de 32 de ani într-un comunicat. ”Vreau să le mulțumesc organizatorilor turneului pentru oportunitate, dar și tuturor fanilor mei incredibili care m-au susținut în ultimele luni”, a adăugat Sharapova.

Open-ul din Mallorca se va desfășura pe iarbă și este un turneu de încălzire înainte de Wimbledon. Angelique Kerber și Victoria Azarenka sunt două dintre jucătoarele care vor participa la competiția care se va desfășura în perioada 16-23 iunie.

Maria Sharapova a fost înscrisă și la turenul de la Stuttgart, dar nu a putut participa

Ulterior, Maria Sharapova a fost înscrisă la turneul de la Stuttgart, dar nu a putut participa. Rusoaica a motivat absența prin faptul că nu era într-o formă sportivă corespunzătoare. “Tuturor fanilor mei extraordinari din Germania care vin să mă vadă jucând la turneul meu preferat, la Stuttgart, în fiecare an, îmi pare foarte rău să vă anunţ că nu voi putea juca la Stuttgart. Progresele sunt foarte bune, dar nu sunt pregătită să joc la cel mai înalt nivel”, a anunțat fostul lider mondial.

Maria Sharapova a câștigat 36 titluri de simplu, dintre care cinci de Grand Slam:

  • Wimbledon – 2004
  • US Open – 2006
  • Australian Open – 2008
  • French Open – 2012, 2014