Locul pe care se va clasa Simona Halep, după ce trei dintre favoritele de la Roland Garros au fost deja eliminate

30/05/2019

Simona Halep – Magda Linette | Campioana noastră, care ocupa locul 3 WTA înaintea celui de-al doilea Grand Slam al anului, cel de la Roland Garros, are o misiune dificilă în acest sezon. Și asta pentru că are de apărat foarte multe puncte (2000), pe care și le-a adjudecat anul trecut când a câștigat marele trofeu. Simona este obligată să ajungă în finală pentru a nu ieși din top 5 WTA!

Pentru poziția de lider mondial, Simo nu are nicio șansă în acest moment. Ea se poate clasa cel mai bine, la finalul Roland Garrosului pe locul 3, cel pe care se afla și înainte de start. Dar, și poate pica din top 5 dacă nu va ajunge cel puțin în finală. Spre exemplu, într-un clasament live, sportiva din Constanța ocupă în acest moment locul 8.

 Dupa ce nu mai puțin de trei dintre favorite la câștigarea Roland Garros 2019 au părăsit deja turneul, calculele pentru primul loc s-au simplificat. Cu alte cuvinte, actualul lider mondial, Naomi Osaka, mai poate fi detronat doar de Karolina Pliskova. Japoneza va fi însă sigură de primul loc dacă va fi prezentă în finală. Pentru a o detrona pe Osaka, pliskova trebuie să joace finala Openului Francez, iar nipona să nu ajungă în semifinale.

Simona Halep se poate menține pe locul 3 după Roland Garros sau poate ieși chiar din Top 10 WTA

Chiar și cu prezența în finală, pentru Simona calculele sunt destul de dificile. Deoarece, pe lângă accesul în ultimul act, Halep ar mai avea nevoie și de ”așezarea planetelor”. Adică Ashleigh Barty să nu se califice în semifinale, Elina Svitolina să nu ajungă în finală, iar Sloane Stephens sau Anastasija Sevastova să nu câștige turneul!

În schimb, cu o eliminare prematură, Halep poate ieși din Top 10 WTA, lucru care nu s-a mai consemnat deloc în ultimii 5 ani.

Top 10 in clasamentul LIVE al WTA:

1. Naomi Osaka 6.426 puncte
2. Karolina Pliskova 5.685p

3. Kiki Bertens 5.345p (abandon RG 2019)
4. Petra Kvitova 4.925p (retrasa RG 2019)
5. Angelique Kerber 4.675p (eliminata RG 2019)
6. Ashleigh Barty 4.420p
7. Elina Svitolina 3.967p
8. Simona Halep 3.603p
9. Aryna Sabalenka 3.565p
10. Sloane Stephens 3.382p

Revenind la partida de azi, dintre Halep și Linette, aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două jucătoare. Magda Linette a vorbit în presa din Polonia despre problemele cu care se confruntă de la o vreme.

De ceva timp am migrene. La Bogota, criza a fost atât de puternică încât am ajuns la spital. Nu se știe de ce mi se întâmplă. Uneori am probleme când zbor, atunci mă panichez pentru că în aer, unde nu ai un doctor la îndemână, nu e cel mai plăcut lucru care ți se poate întâmpla. Partea cea mai rea e că poate dura chiar și o zi sau două. Dureri severe de cap și stare de greață, acestea sunt simptomele“, a spus Magda Linette pentru sportl.pl.

Magda Linette, despre partida cu Simona Halep

Magda Linette a vorbit și despre partida cu Simona Halep și a dezvăluit ce tactică va adopta. Poloneza spune că va avea o strategie bazată pe agresivitate. 

Nu m-aș simți bine să implor greșeala adversarei. Vreau să-mi creez propriile acțiuni, să dictez tempoul jocului. Sunt meciuri în care iese și altele în care nu. Vom vedea ce se va întâmpla în următorul. Cu siguranță, voi avea o oponentă mai dificilă”, explica ea pentru aceeași sursă.

Simona Halep Roland Garros | Cine este Linette

Disputa din turul secund se anunţă mult mai uşoară pentru campioana noastră, cel puţin pe hârtie. Linette e numărul 87 WTA şi nu pare să aibă vreo recomandare pentru a o învinge pe deţinătoarea titlului de la Paris. În vârstă de 27 de ani, poloneza a câştigat din tenis peste un milion şi jumătate de dolari, însă nu a fost niciodată în TOP 50 WTA (55 cea mai bună poziţie).

Mai mult, ea nu are o experienţă foarte bună la competiţiile mari: nu a trecut niciodată de turul 3 la un turneu de Grand Slam.

Are un singur turneu WTA, cucerit în 2014, la Ningbo Open (China), după o finală cu Wang Qiang. În circuitul ITF, a făcut 19 finale, 10 dintre ele câştigate (una împotriva Irinei Begu, în 2010, la Versmold).