Imagini de neconceput la Roland Garros, la începutul meciului Konta – Vondrousova

08/06/2019

Francezii au trecut în plan secund semifinalele de pe tabloul feminin de la Roland Garros. Decizia organizatorilor de a muta duelurile pe arenele 2 și 3 a adus niște imagini greu de conceput, ținând cont că vorbim de meciuri din penultimul act ale unui turneu de Grand Slam.

Astfel, tribunele erau goale la începutul partidei dintre Johanna Konta și Marketa Vondrousova (5-7, 6-7), chiar dacă un bilet pe arena ”Simonne Mathieu” (capacitate de 5.000 de locuri) a costat 20 de euro.

Din cauza ploii căzute joi, meciurile din semifinalele feminine au fost amânate pentru vineri, atunci când erau programate și cele masculine. Astfel, organizatorii au ales ca Federer – Nadal și Djokovic – Thiem să se joace pe arena Philippe Chatrier.

Recția WTA nu a întârziat să apară

Decizi a venit spre nemulţumirea WTA, care a considerat că fetele au fost vitregite de decizia luată.

“Nu există vreun dubiu că programarea a fost influenţată negativ de condiţiile meteo şi WTA înţelege ce au făcut organizatorii de la Roland Garros. Totodată, suntem dezamăgiţi că programarea celor două semifinale feminine va fi la aceeaşi oră, pe alte arene decât cea centrală. Această decizie e nepotrivită, cele patru fete au jucat atât de bine şi nu e corect ce se întâmplă: meritau să joace pe cea mai mare arenă. Credem că alte suluţii erau posibile, soluţii care ar fi fost atât în beneficiul fanilor, cât şi al jucătoarelor”, este poziţia lui Steve Simon, CEO-ul WTA, citat de WTA Insider, înainte de cele două meciuri.

De notat că s-a discutat despre posibilitatea ca finala feminină să se joace duminică, urmând ca ultimul act la masculin să aibă loc o zi mai târziu.