• office@tenas.ro

hand made

înseamnă deopotrivă meserie, profesiune, dar și pricepere, îndemânare, abilitate, talent. Principalele îndeletniciri care au constituit din timpuri străvechi resursele de trai ale omului – vânătoarea, pescuitul, păstoritul și agricultura – au generat și modelat o serie întreagă de ramuri tehnice din care au luat naștere în decursul vremii felurite meserii.

Meșteșugurile, indiferent de natura lor, îmbină spiritul practic cu nevoia de frumos si simțul estetic manifestat de om în dezvoltarea lui. „Filosofia” ce se ascunde în spatele produselor meșteșugărești autentice, fac trimitere la valori perene precum bunătatea, iubirea aproapelui, răbdarea, credința sau comuniunea dintre toți și toate.

Multe dintre afacerile cu produse handmade au fost incepute deoarece o cunostinta sau o membra a familiei a admirat acest tip de produse si si-a incurajat prietena spunandu-i: “Ar trebui sa vinzi lucrurile astea”.

Poate ca asa ai inceput si tu o astfel da afacere. Deja ai o lista de cunoscuti care au incredere in tine, le plac produsele tale si cumpara de la tine. Dar cum sa faci sa atragi si alti clienti noi pentru afacerea pe care abia ai inceput-o?

Cum afla clientii mai multe despre tine?
In primul rand, apelezi la familie, rude si prieteni. Apoi gandeste-te cati oameni cunosc ei? Fac parte din familii cu mai multi membrii? Ai vreo prietena care lucreaza intr-o multinationala? Are permisiunea sa distribuie pliante cu produse handmade la serviciu? Iata cum poate deveni afacerea ta cunoscuta pentru cel putin 1000 de clienti potentiali doar in urma unei conversatii cu oamenii pe care ii cunosti deja.

Pana acum am vorbit despre cum sa-ti promovezi afacerea in mod direct. Dar se poate si altfel. Adica, indirect prin intermediul magazinului online care vinde produse handmade. In consecinta, este profitabil pentru ambele parti datorita adaosului comercial incasat.

Cum sa te asiguri ca vor cumpara de la tine?
Fa-ti cunoscute detaliile de contact, site-ul de prezentare (nu am site). Cand participi la orice eveniment, nu uita sa folosesti etichete cu aceste detalii pe fiecare produs, imparte cat mai multe pliante si carti de vizita.

Intra in comunitatea tenas.ro – hand made, fa-ti o prezentare, completand formularul de mai jos, si iti asiguram prezentarea produselor cu costuri zero, la alegere promovare lunara si cos de cumparaturi cu un comision fix de 5% / Cos cumparaturi (o tranzactie).