“Este un super – monstru!” Reacţia unchiului Toni Nadal după ce Rafa a triumfat din nou la Roland Garros

12/06/2019

Rafa Nadal a ajuns la 12 titluri cucerite laRoland Garros după finala câştigată în faţa lui Dominic Thiem, iar unchiul său, Toni, nu şi-a ascuns satisfacţia faţă de triumful fostului său elev. Într-un interviu acordat presei spaniole, Toni Nadal l-a comparat cu mari legende ale tenisului precum Bjorn Borg.

“Am fost foarte fericit când l-am văzut pe Rafa reuşind să câştige din nou un trofeu şi al 12-lea titlu la Roland Garros. Eu am crescut urmărindu-l pe Borg jucând, l-am văzut pe sudez triumfând de 6 ori ceea ce mi s-a apărut cu adevărat monstruos. Acum nepotul meu a reuşit dublul acestei performanţe, ceea ce mi se pare incredibil!,” a fost reacţia lui Toni Nadal.

Rafa Nadal, gata să domine şi anul viitor

Rafa Nadal, care este deja considerat de mulţi ziarişti cel mai bun sportiv spaniol din toate timpurile, ar putea stabili un record pe zgura pariziană. Nici un alt jucător nu a reuşit să câştige turneul la 15 ani distanţă, cu excepţia lui Ken Rosewall, învingător ca amator în 1953 şi apoi în 1968 ca profesionist. Nadal a ridicat trofeul în braţe pentru prima oară în 2005 şi speră să repete isprava anul viitor. Unchiul său nu se aştepta la o serie atât de glorioasă.

În 2005 am fost încântat când nepotul meu câștiga primul titlu și m-am gândit atunci stai că e bine, Rafael a realizat ceea ce mulţi nu reuşesc în toată cariera, să câştige un trofeu de Grand Slam, acum pot să stau liniştit! Ei bine, 14 ani mai târziu, el a ajuns să-l câştige pe cel de-al doisprezecelea!Anul viitor voi spune din nou că Rafael este favorit, aşa cum am spus şi acum pentru că ştiam că dacă nu are probleme fizice, este cel mai bun pe zgură. Al treisprezecelea titlu e încă departe, dar ne putem gândi la asta,” a precizat antrenorul care şi-a petrecut aproape întreaga carieră pregătindu-l pe Rafa Nadal.

Finala Federer – Nadal pentru numărul turneelor de Grand Slam câştigate

Următorul obiectiv al lui Rafa Nadal ar fi să-l depăşească pe Roger Federer în istoria turneelor de Grand Slam. Elveţianul are 20 de titluri în palmares, urmat de spaniol cu 18. Djokovic este al treilea cu 15 trofee de Grand Slam.

„Dacă Federer se va impune la Wimbledon nu va fi uşor, dar eu cred că Rafael mai are cel puţin un an de tenis la cel mai înalt nivel. De aceea, cred că e posibil, nu şi uşor. Cred că acest triumf de la Roland Garros i-a dat aripi pentru a încerca și mai mult. Mereu i-am repetat ceea ce spunea Picaso – inspiraţie vine după transpiraţie. Pentru el, munca e totul!”, a spus Toni Nadal.

Rafa Nadal a jucat 93 de partide în cei 14 ani la Roland Garros şi a pierdut doar două – Robin Soderling în optimi în 2009 şi Novak Djokovic în sferturi în 2015. Doar 3 jucători au mai reuşit să-şi adjudece 4 turnee de Grand Slam după ce au împlinit 30 de ani – Rod Laver, Ken Rosewall şi, bineînţeles, Roger Federer.