Dominic Thiem s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

07/06/2019

Dominic Thiem este al treilea semifinalist de la Roland Garros. Austriacul l-a învins în sferturile de finală pe Karen Khachanov, scor 6-2, 6-4, 6-2. Aceasta este a patra semifinală consecutivă pe care Thiem o va juca la Paris.

Dominic Thiem, unul dintre cei mai buni jucători pe zgură, nu a avut nicio emoție în partida cu Khachanov. Acesta a pierdut doar 8 game-uri și s-a calificat fără probleme în semifinale, acolo unde va juca cu Novak Djokovic, care l-a învins pe Alexander Zverev, scor 7-5, 6-2, 6-2.

În cealaltă semifinală, se vor întâlni cei doi mari rivali: Roger Federer și Rafael Nadal.

Rafael Nadal, învins doar de două ori pe zgură de Roger Federer

Duelul dintre Federer şi Nadal va fi al 39-lea dintre cei doi. Ibericul conduce cu 23-15 la capitolul confruntări directe şi a câştigat toate cele cinci dueluri cu elveţianul disputate până acum la Roland Garros.

Din cele 16 confruntări de pe zgură, Federer s-a impus doar de două ori în faţa lui Nadal. Cei doi nu s-au mai întâlnit pe “suprafaţa roşie” de şase ani, de la finala din 2013 de la Roma. Cu două luni înainte de împlinirea vârstei de 38 de ani, Federer devine cel mai vârstnic semifinalist de la Roland Garros din ultimii 51 de ani (de la Gonzales, în 1968). Elveţianul este şi cel mai vârstnic semifinalist al unui turneu de Grand Slam din ultimii 28 de ani – ultimul a fost Jimmy Connors, la US Open, în 1991.

Pentru Federer va fi a opta semifinală la Roland Garros, unde are un singur titlu, în 2009, şi a 44-a de Grand Slam. Nadal are deja 11 titluri la Grand Slam-ul parizian.