Declarația superbă a lui Rafa Nadal despre Roger Federer: ”Este incredibil cum joacă la 37 de ani!”

08/06/2019

Rafael Nadal (33 ani – locul 2 ATP) a reușit calificarea în finala de la Roland Garros după ce l-a învins pe rivalul Roger Federer (37 ani – locul 3 ATP) în trei seturi: 6-3, 6-4, 6-2. La finalul meciului, jucătorul spaniol a avut doar cuvinte de laudă despre Federer.

”Felicitări lui Roger, este incredibil la ce nivel joacă la 37 de ani. Pentru mine a fost o plăcere să evoluez împotriva acestui mare jucător. A fost un meci dificil, cu un vânt puternic, sunt foarte bucuros că voi disputa o nouă finală la Roland Garros, cel mai important turneu pentru mine. Este ceva special’‘, a declarat Nadal, care va disputa a 12-a finală pe zgura pariziană.

Locul 2 ATP și favoritul numărul 2 al turneului a avut nevoie de doar două ore și jumătate pentru a-l învinge pe elvețian. Nadal a profitat de numărul mare de greșeli neforțate ale lui Federer și îl va confrunta în finală pe câștigătorul din meciul dintre sârbul Novak Djokovic ( locul 1 ATP ) și austriacul Dominic Thiem ( locul 4 ATP ).

Roger Federer l-a complimentat, la rândul său, pe Rafa Nadal

Și Federer a vorbit foarte frumos despre Nadalînainte de meci: “Sunt foarte fericit că voi juca împotriva lui Rafa. Dacă vrei să obţii ceva pe zgură, ştii de la început că la un moment dat vei da peste el şi trebuie să îl învingi. E atât de puternic, încât e aproape imposibil să nu te aştepţi să îl vezi calificat în fazele finale ale turneelor”.

Federer nu a reușit să îl învingă pe iberic în ultimele șase meciuri de la Roland Garros. Meciul de vineri a fost cel cu numărul 39 dintre cei doi rivali și al 16-lea pe zgură. Scorul este de 14-2 în favoarea spaniolului. Ultima dată când cei doi s-au întâlnit într-un meci pe zgură a fost la Roma, în finala din 2013, meci câștigat de Nadal: 6-1, 6-3.