Boris Becker “loveşte” ca pe vremuri: ce spune despre noua generație din tenis

13/06/2019

Boris Becker şi John McEnroe sunt surprinşi de faptul că nimeni din noul val nu poate ataca supremaţia deţinută de Rafa Nadal, Roger Federer şi Novak Djokovic. Cei trei au pus practic monopol pe titlurile de Grand Slam – au cucerit 53 împreună, dintre care ultimele 10. Iar singurii care au putut să întrerupă hegemonia celor trei au fost jucători cu experienţă, precum Stan Wawrinka sau Andy Murray.

Fostul mare tenismen german aşteaptă mai mult de la generaţia tânără – Alex Zverev, Dominic Thiem sau Stefanos Tsitsipas ar trebui să fi aruncat de mult mănuşa celor care sunt cu cel puţin 10 ani mai în vârstă decât ei. Austriacul Thiem este singurul jucător sub 28 de ani care a reuşit să ajungă într-o finală de grand slam, la Roland Garros.

“Asta nu e bine deloc, ba dimpotrivă. Nu e deloc măgulitor pentru jucătorii sub 28 de ani. Şi să nu aud că ceilalţi sunt mult prea buni. Ar trebui mai degrabă să vedem cât de ambiţioşi sunt! Chiar nu înţeleg! Am tot respectul pentru Rafa, Roger, Novak! Mai e cineva? Nu! Eu vreau să mai am şi alte subiecte de discuţie!”, a fost reacţia fostului număr 1 mondial.

Boris Becker ştie motivul pentru care “vechea gardă” rezistă

Rafa Nadal, 33 de ani, Novak Djokovic, 32 de ani şi Roger Federer, 37 de ani, este trio-ul care domină fără probleme tenisul mondial. Becker a fost timp de 3 ani antrenorul sârbului, actualul lider în clasamentul ATP.

“Ştiu că vor îmbătrâni, nu mai e mult. De aceea, eu insist pentru că aş vrea să văd pe cineva că este capabil să-i detroneze! Vreau să-i văd pe Tsitsipas şi pe Thiem că-i bat cât încă mai au putere să joace, nu mai târziu! Aşa s-a întâmplat înainte – după McEnroe şi Connors au venit Agassi şi Sampras. Apoi Edberg, Wilander, chiar eu,” a spus Boris Becker.

Jucătorul care a fost manageriat de Ion Ţiriaccrede că noua generaţie nu duce lipsă de talent, ci de voinţă.

“Nu au mentalitate de învingători. Asta-i deosebeşte de cei trei granzi. Nu e vorba de forehand, nu e vorba deforma fizică, este mentalitatea cea care face diferenţa între învingător şi învins,” a fost concluzia germanului.

Boris Becker are în palmares 6 titluri de Grand Slam, trei la Wimbledon, două la Australian Open şi unul la US Open.