Antrenori 🇷🇴

Antrenori tenis de camp

Tenisul este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu).

Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu,

mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.

Originar din Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză,

în special la persoanele bogate din clasele superioare.

Tenisul este acum un sport olimpic și este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe țări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului “Tiebreaker“, regulile sale au rămas neschimbate din 1890.

Antrenori tenis de camp

Tenisul ca sport modern are două origini.

Între anii 1859 și 1865, [Harry Gem] și prietenul său Augurio Perera au dezvoltat un joc care combina elemente de rackets și jocul spaniol pelota

În 1874, împreună cu doi doctori de la Warneford Hospital, au fondat primul club de tenis din lume

pentru a juca pelota pe gazonul din spatele hotelului Manor House.

The Courier din 23 iulie 1884 a evidențiat unul dintre primele turnee de tenis, care s-a desfășurat pe terenurile de la Shrubland Hall.

În decembrie 1873, Walter Clopton Wingfield a inventat un joc similar, pentru amuzamentul invitaților săi la o petrecere în grădina de pe proprietatea sa de la Nantclwyd, în Llanelidan, Wales.

Jocul său avea la bază vechiul sport de tenis în sală, Jeu de paume.

Conform istoricilor moderni ai tenisului, și terminologia tenisului modern derivă din acea perioadă, deoarece Wingfield a împrumutat și numele și o mare parte a vocabularului francez al tenisului regal și le-a aplicat noului joc.

Antrenori tenis de camp

Primele campionate de la Wimbledon, Londra, au avut loc în anul 1877.

În 21 mai1881, s-a format Asociația națională a tenisului de câmp a Statelor Unite ale Americii (în prezent poartă denumirea de United States Tennis Association) pentru a standardiza regulile și a organiza competiții.

Campionatul național american de tenis masculin la simplu, sau U.S. Open, s-a organizat pentru prima dată în 1881 la NewportRhode Island.

 Campionatul național american de tenis feminin la simplu s-a organizat pentru prima dată în 1887. Tenisul a fost un sport popular și în Franța, unde s-a organizat pentru prima dată turneul French Open în 1891.

Astfel, Wimbledon, U.S. Open, French Open și Australian Open(care datează din 1905) au devenit și au rămas cele mai prestigioase evenimente în tenis. Împreună, aceste patru competiții poartă denumirea de Grand Slam (un termen împrumutat din bridge).

REGISTRUL ANTRENORILOR DE TENIS DIN ROMÂNIA

1. LISTA FRT CU EVIDENȚA PERSOANELOR ACREDITATE SĂ PREDEA TENISUL ÎN FIECARE JUDEȚ ȘI CLUB AFILIAT FRT DIN ROMÂNIA.

2. ORICE MODIFICARE SAU ADĂUGARE DE TEXT LA ACEASTĂ EVIDENȚĂ SE VA FACE NUMAI CU ACTE DOVEDITOARE PRIN PREȘEDINTELE COLEGIULUI DE ANTRENORI FRT DL. FLORIN NIȚĂ Tel: 0726 92 00 33, florinnita.fn@gmail.com.

3. CONFORM LEGII 343 / 30/03 2011 VECHIUL COD DE CLASIFICĂRI PROFESIONALE SE MODIFICĂ CU NOUL COD DE CLASIFICĂRI PROFESINALE DUPĂ CUM URMEAZĂ;

ANTRENOR CAT. IV ȘI V – DEVINE – ANTRENOR ASISTENT

ANTRENOR CAT. III – DEVINE – ANTRENOR

ANTRENOR CAT. II – DEVINE – ANTRENOR SENIOR

ANTRENOR CAT. I – DEVINE – ANTRENOR MAESTRU.

4. TOATE PERSOANELE CARE DORESC SĂ PREDEA TENISUL PE TERITORIUL ROMÂNIEI SUNT OBLIGATE PRIN LEGEA 343 DIN 30/03/2011 SĂ ACHITE TAXA ANUALĂ FRT ȘI SĂ FACĂ DOVADA CĂ AU PARTICIPAT LA MINIMUM DOUĂ CURSURI DE PERFECȚIONARE PROFESIONALĂ ÎN ULTIMII DOI ANI DE ACTIVITATE.

5. ACEASTĂ LISTĂ AJUTĂ FRT LA RESTABILEREA ORDINII ȘI RAPORTULUI DINTRE ANTRENORI ȘI INSTRUCTORI SPORTIVI , PRECUM ȘI LA COMBATERA MUNCII LA NEGRU ÎN CLUBURILE AFILIATE FRT.