”A trebuit să ne adaptăm!”. Reacția lui Horia Tecău, după calificarea în turul doi la Roland Garros

28/05/2019

Perechea Horia Tecău / Jean Julien Rojer a obținut calificarea în turul al doilea al Grand Slam-ului de la Roland Garros, după ce a trecut de ”dublul”  Cristian Garin / Juna Igancio Londero, scor 6-3, 7-6. La final, Tecău a acordat un interviu în EXCLUSIVITATE reporterului Digi Sport, Sebastian Perju, aflat la fața locului.

”Eu zic că am controlat în bună măsură meciul, chiar dacă erau niște adversari necunoscuți pentru noi. A trebuit să ne adaptăm tactica din mers. O luăm meci cu meci, însă normal că ne-am dori să ajungem în finală și să câștigăm.

E un turneu tare drag nouă, pe zgură, unde sunt foarte mulți români și ar fi o bucurie mare să petrecem cu ei la final, însă mai e până acolo”, a spus Tecău, pentru Digi Sport.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer au câștigat turneul de la Madrid, după 6-2, 6-3 în fața perechii Dominic Thiem / Diego Schwartzman. A fost o finală pe care cuplul româno – olandez a controlat-o cu autoritate de la un capăt la altul.  

Este al doilea triumf a lui Horia Tecău şi Jean Julien Rojer în capitala Spaniei, după succesul repurtat în 2016. Atunci a fost o finală cu doi români, perechea învinsă fiind formată din Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

Bilanţ excelent pentru Horia Tecău

Horia Tecău a ajuns la un palmares formidabil – a cucerit 36 de titluri în cariera în care a mai jucat alte 20 de finale. Perechea româno olandeză a spart astfel gheaţa în acest sezon – titlul de la Madrid e primul din 2019. Cei doi nu mai câştigaseră un turneu de anul trecut, când s-au impus în august la Winston Salem, succes care le dădea speranţe pentru US Open.

Tecău şi Rojer nu au pornit ca favoriţi la Madrid, dar au avut un start fulminant, cu victorie în faţa unor rivali tradiţionali, frații Bryan, într-un meci foarte disputat: 4-6, 7-6, 12-10. Cuplul româno-olandez a eliminat apoi, tot după un meci plin de suspans perechea Edmund/Skupski, dar în sferturi au beneficiat de retragerea perechii Demoliner/Medvedev.

În semifinale au trecut de cuplul Tsitsipas / Koolhof, 6-4, 5-7, 10-5. Astfel că pe traseu, Tecău a întâlnit un semifinalist, austriacul Dominic Thiem ,şi un finalist de la simplu, grecul Stefanos Tsitsipas.

Cei doi urcă pe locul 20 în ATP Doubles, în vreme ce în Race to London, perechea ocupă acum poziția a treia.